Skip to main content

Sivatagi Pete

Sok-sok évvel ezelőtt fáradt vándor bandukolt mérföldeken keresztül a sivatagban; a nap forrón tűzött a hátára. Elfogyott a vize, és tudta, hogy ha nem talál hamarosan vizet, amivel elolthatná a szomját, biztosan meghal.

A távolban megpillantott egy elhagyatott bódét. Felvillant benne a remény, hátha ott vizet talál. Odaért a bódéhoz, és egy régi kutat talált. Kétségbeesetten kezdte pumpálni a kút fogantyúját, hogy vizet húzzon, de a pumpálástól csak a por szállt.

Aztán észrevette, hogy a pumpához egy konzervdoboz van kötve, benne egy cetlivel. A cetlin ez állt:

Kedves Idegen!

Ez a pumpa 1932. június óta működik. Kicseréltem a dugattyú tömítőgyűrűjét, és ez sokáig jó lesz. A tömítőgyűrű azonban kiszárad, és vizet kell bele tölteni. A fehér kő alá eltemettem egy üveg vizet, jól bedugaszolva, védve a naptól. Elegendő víz van benne ahhoz, hogy bevizezd a kútszivattyút, de ha előbb iszol belőle, akkor nem lesz elég. A víz egynegyedét öntsd bele a szivattyúba, és hagyd, hogy egy percig beszívja, hogy átnedvesedjen a bőr tömítőgyűrű. Aztán a többi vizet közepes gyorsasággal öntsd bele, és pumpálj erősen. Lesz vized. Higgy benne! Ez a kút még sose száradt ki.

Amikor eleget ittál, töltsd meg az üveget, és tedd vissza, ahogy találtad, a következő vándor számára, aki erre jár.

Pete

Neked lenne hited arra, hogy az üveg vizet a kútba öntsd, ahogy az utasítás mondja? Jézus azt mondta: „Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét Énértem, az megtalálja azt" (Mt 10,39). Ugyanez az elv érvényes itt is. Ha önzően éled az életedet, biztosan meghalsz. Ha azonban odaadod magad másokért („elveszted életedet" az evangéliumért), akkor élni fogsz. A boldogság és megelégedettség utáni szomjúságod ki lesz elégítve.

A feljegyzésében Sivatagi Pete azt írta: „Ez a kút még sosem apadt el". Ugyanígy Isten is hűséges, és ígéretei igazak. Ő sosem hagyta cserben a Benne bízókat.