Skip to main content

Melyiket válasszam?

Egy asszony felkeresi a rendelőben a nőgyógyászt, és így szól:
- Doktor úr, óriási bajban vagyok. Rettentő nagy szükségem lenne az Ön segítségére. A gyermekem még nincs egy éves, s én ismét terhes vagyok. Nem akarok kis korkülönbséggel egymás után gyerekeket szülni.
- Értem, de mit kíván tőlem?
- Szeretném, ha megszakítaná a terhességemet. Nagyon számítok Önre.
Az orvos gondolkodóba esik, majd rövid idő múlva megszólal:
- Azt hiszem, van ennél egy jobb, az Ön számára is veszélytelenebb megoldás.
A nő elmosolyodik, gondolván, a doki megértette, mit szeretne.
Az orvos azonban így folytatja:
- Nézze, hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia, öljük meg azt, amelyik most az ölében ül. Így - mielőtt a másik gyermeke megszületne - tudna egy kicsit pihenni. Ha meg akarja ölni az egyiket, teljesen mindegy, melyik az. Az Ön szervezetére semmilyen kockázatot nem jelentene, ha az ölében lévő babát választaná.
A hölgy elszörnyedt.
- Na de, doktor úr! Micsoda szörnyűséget beszél! Egy gyermeket megölni égbekiáltó bűn!
- Szerintem is - feleli az orvos -, de nekem úgy tűnt, Önnek ez nem jelent problémát, ezért arra gondoltam, ez lenne a legjobb megoldás.
Az orvos elmosolyodott, érezte, érthető volt az álláspontja. Sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs különbség aközött, hogy egy már megszületett gyermeket ölnek meg, vagy azt, aki még csak az anyaméhben fejlődik. A bűn ugyanaz!

A szeretet azt mondja: Feláldozom magam, hogy a másiknak jobb legyen. Az abortusz azt mondja: Feláldozom a másikat, hogy nekem jobb legyen.